Top 3 cele mai ușoare trasee montane de făcut pe Valea Prahovei
Aerul de munte ne poate îmbunătăți considerabil starea de spirit, întrucât oxigenarea crescută din respirația aerului rarefiat ne poate spori capacitatea creierului de a produce serotonină. În plus, petrecerea timpului în natură poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății pe care le resimțim zilnic. De aceea, în articolul de față ne propunem să vă prezentăm top 3 cele mai ușoare trasee montane pe care le puteți face pe Valea Prahovei.
Iată care sunt cele mai ușoare trasee montane de făcut pe Valea Prahovei:
1. Traseul către Cabana Diham
Acesta este un traseu ușor și foarte popular, potrivit pentru începători. Se pornește din stațiunea Bușteni, de la Gura Diham (unde poți ajunge și cu mașina, căci este un drum asfaltat) și se urcă pe un drum forestier până la Cabana Diham, cu o diferență de altitudine de aproximativ 400 de metri. Traseul are aproximativ 5 km, iar partea de început este cea care îi sperie pe cei mai mulți, întrucât este mai abruptă. Comparativ cu această urcare, restul traseului este unul destul de ușor, iar în aproximativ 2 ore se va termina. Pe drum pot fi admirate peisajele extraordinare, cu vârfurile Coștila și Bucșoiu, absolut spectaculoase, iar la finalul drumeției cei care doresc pot lua o pauza pentru a savura o gustare și o băutură la cabană.
2. Traseul către Cascada Urlătoarea
Una dintre cele mai populare și mai atractive cascade din zona Valea Prahovei cu plecare din Bușteni este Cascada Urlătoarea. Traseul până la aceasta este unul destul de ușor de urmat, cu poteci late. Pădurea este foarte frumoasă, iar peisajul impresionează la fiecare pas. Traseul are 2 km și poate fi parcurs în aproximativ o ora, în funcție de condiția fizică a fiecăruia. Diferența de altitudine nu este una mare, ceea ce ajută și mai mult la parcurgerea drumului. De obicei, acesta nu pune dificultăți nici în sezonul rece, însă echipamentul trebuie atent ales. De asemenea, acest traseu poate fi făcut și împreună cu juniorii familiei, ba chiar este considerat a fi un început extraordinar pentru părinții care vor să își învețe copiii ce înseamnă iubirea față de munte și natură. Cascada spectaculoasă de la capătul traseului îi va încântă atât pe cei mari, cât și pe cei mici.
3. Traseul din Sinaia la Poiana Stânii pe Poteca Regală
Acest traseu poate fi considerat mai degrabă o plimbare prin pădure. Poteca leagă Castelul Peleș de Poiana Stânii, iar aceasta era străbătută cu foarte mulți ani în urmă de însuși Carol I. Traseul poate fi strabatul în o oră, o oră și jumătate, în funcție mersul fiecărei persoane în parte, însă drumul parțial pietruit, prin pădure, este cu adevărat spectaculos. Odată ajunși la Poiana Stânii primul impact vizual vor fi chiar munții – o vedere extraordinară spre Bucegi. Cei ajunși aici pot merge și la Stâncile Franz Iosef, aflate la aproximativ 15 minute distanță.
Așadar, pe Valea Prahovei sunt o mulțime de trasee ușoare, numai bune pentru începători. Sigur că este recomandat că de fiecare dată să verificați condițiile meteorologice, să aveți echipamentul potrivit pentru drumeții în natură, dar și apă și alimente.